Cupa Braziliei ajunge în turul 4: știi mai mult despre competiția milionară

Articol publicat și pe Eurosport.ro

Cupa Braziliei a ajuns în turul 4, fiind o competiție foarte atractivă pentru cei mai mari și cei mai mici cluburi din „țara cafelei”, așa cum spuneți voi, prieteni. Și ce este în ochii echipelor sunt premii milionarii primite chiar din fazele de început. Cât despre pandemia, fotbalul merge mai departe în Brazilia, indiferent de ce se întâmplă. Am avut și meciuri amanate din cauza lui Covid-19, așa ca în România, dar faptul e că situația a fost mai mult rea decât momentul de față.

O echipă mică în Cupă Braziliei primește, înainte de a juca la propriu, R$ 540 de mii, în jur de 414 de mii de lei, 85,3 de mii de euro (1 leu era 1 real în februarie, dar acum este în jur de 1,30). Hai să vedem exemplul unei formație ca Brusque, cu care mă ocup eu pe ziarul și site O Município: a început în primul tur și ajuns în turul 4 a competiției, primînd R$ 4,69 milioane (741 mii de euro). Indiferent dacă sunt 10% de taxe și jucătorii primesc o parte din cauza performanței, „Rații Sălbatice” au reușit liniște financiară.

Începând cu turul 3, premii sunt egale pentru toatele echipe, și cresc în măsura în care se merge mai departe. Cei care se vor califica din turul 4 spre optimile de finală primesc aproximativ 411 de mii de euro. Poate nu e mult pentru standardele europene, dar pentru cluburi mai mici sau chiar cei mai mari care nu merg bine în ce privește bani, sunt sume foarte importante.

Cine câștigă Cupa Braziliei primește aproximativ 3,5 milioane de euro și un loc la Copa Libertadores. Să ajunge în semifinală înseamnă o sumă de aproximativ 1,1 milion de euro.

Meciuri

Cupa Braziliei se începe cu 80 de echipe în turul inițial.

Turul 4 are 10 echipe, care se vor lupta pentru cinci locuri în optimile de finala. Acolo, deja sunt 11 echipe: opt care au jucat Libertadores în acest sezon (Athletico, Corinthians, Grêmio, Flamengo, Internacional, Palmeiras, Santos, São Paulo), campioane ale cupelor Verde și Nord-estului în 2019 (Cuiabá și Fortaleza) și campioana divizii B în 2019 (Red Bull Bragantino).

Turul 4 este jucat în tur-retur. Vasco, Botafogo, Fluminense, Ceará, Atlético Goianiense (Série A) América Mineiro, Juventude, CRB, Ponte Preta (Série B) și Brusque (Série C) sunt echipele în această fază.

Așa se va desfășura turul 4:

Ceará – Brusque
Vasco – Botafogo
Atlético-GO – Fluminense
América-MG – Ponte Preta
CRB – Juventude

Echipele în partea stângă vor juca returul acasă. Cea mai tare întâlnire este vorba de Vasco – Botafogo, un derby istoric din Rio de Janeiro. Bazic, sunt echipe care l-au dat fotbalului fotbaliști precum Garrincha, Nilton Santos, Romário sau Phillippe Coutinho.

Cea mai mare surpriză trebuie să fie Brusque, singura echipă din divizia a treia care rămâne în Cupa. E un club micuț din statul Santa Catarina care a crescut în ultimii anii, sustinut, în cea mai mare parte, de un miliardar care nu-l da echipei mai mult decât 350 de mii de euro pe an. Brusque a câștigat trei trofee în ultimii doi ani. Este actuala campiona diviziei a patra.

Meciurile al turului 3 din Cupa Braziliei se vor disputa pe 16-17 și 22-23-24 septembrie.


Poza: Fundașul Ianson își sârbătorește golul marcat pentru Brusque împotriva celor de la Sport Recife, în prima faza Cupei Braziliei
Credit: Lucas Gabriel Cardoso/Brusque FC

Deixe um comentário